svačina
Dort z červené řepy
Ingredience
- 250 g bio červené řepy (předvařené)
- 200 g bio čokolády
- 100 g bio čokolády na ozdobení
- 120 g mletých bio mandlí
- 4 ks bio vajec
- 150 g bio třtinového cukru
- 1 celý bio prášek do pečiva
- 1 lžíce bio kakaa
- 2 lžíce bio medu
- kapka vanilkového extraktu
- bio mouka na vysypání
Postup
Do mísy vložte všechny suché ingredience a dobře je smíchejte. Následně si nastrouhejte řepu nahrubo a vložte ji ke směsi. Poté postupně přidávejte žloutky a vše míchejte tak dlouho, než vznikne hladké těsto. Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu nakrájenou na malé kousky. Jakmile čokoláda trochu vychladne, přidejte ji ke směsi. Vše znovu promíchejte a na závěr vmíchejte med a vanilku. Směs nalijte do připravené, předem vysypané formy. Pečte v horkovzdušné troubě na 200 stupňů cca 50 minut. Po upečení a vychladnutí dort opatrně ořízněte od okrajů formy.