svačina

Dort z červené řepy

Ingredience

  • 250 g bio červené řepy (předvařené)
  • 200 g bio čokolády
  • 100 g bio čokolády na ozdobení
  • 120 g mletých bio mandlí
  • 4 ks bio vajec
  • 150 g bio třtinového cukru
  • 1 celý bio prášek do pečiva
  • 1 lžíce bio kakaa
  • 2 lžíce bio medu
  • kapka vanilkového extraktu
  • bio mouka na vysypání

Postup

Do mísy vložte všechny suché ingredience a dobře je smíchejte. Následně si nastrouhejte řepu nahrubo a vložte ji ke směsi. Poté postupně přidávejte žloutky a vše míchejte tak dlouho, než vznikne hladké těsto. Ve vodní lázni si rozpusťte čokoládu nakrájenou na malé kousky. Jakmile čokoláda trochu vychladne, přidejte ji ke směsi. Vše znovu promíchejte a na závěr vmíchejte med a vanilku. Směs nalijte do připravené, předem vysypané formy. Pečte v horkovzdušné troubě na 200 stupňů cca 50 minut. Po upečení a vychladnutí dort opatrně ořízněte od okrajů formy.


Nehodnoceno

Please rate this