oběd

Jarní polévka z medvědího česneku

Ingredience

  • 300 g bio čerstvého medvědího česneku
  • 1–⁠4 stroužky bio česneku
  • 150 g bio brambor
  • 2 lžíce bio másla
  • 70 g bio cibule
  • 500 ml bio vývaru (ideálně masový)
  • 150 ml čerstvé bio smetany
  • 2 ks bio pečiva na krutonky
  • bio pepř
  • sůl

Postup

Cibuli a česnek očistíme a nakrájíme najemno, poté je v hrnci na másle osmažíme. Po chvíli přidáme nakrájené brambory a celou směs okořeníme solí a pepřem. Podlijeme vývarem a vaříme do změknutí asi půl hodiny.  Následně si připravíme medvědí česnek. Oddělíme listy a stonky, které pokrájíme a přidáme do polévky. Listy rozmixujeme zvlášť na jemnou pastu. Jakmile jsou brambory uvařené, přidáme do polévky smetanu a rozmixujeme ponorným mixérem. Po chvilce přidáme také pastu z listů a vše ještě jednou promícháme tak, aby se ingredience úplně propojily. Takto připravenou polévku můžeme případně dochutit a na závěr přidat na kostičky nakrájené a orestované pečivo.

TIP na závěr: Medvědí česnek a mnohé další dobroty v bio kvalitě – od zavařenin po maso seženete na Horňácké farmě. Více info zde.


Nehodnoceno

Please rate this