snídaně
Mléčná kaše s karamelizovaným jablkem a hruškou
Ingredience
- 2 hrnky bio mléka
- 1 hrnek bio rýže
- 1 lžíce bio másla
- 2 lžičky cukru
- 1 bio jablko
- 1 bio hruška
- lžička bio másla
- další 4 lžičky cukru
- hrst nasekaných bio vlašských ořechů
- špetka bio mleté skořice
Postup
Opláchnutou rýži jednoduše uvařte v mléce, dokud nevznikne kaše. Je možné, že bude průběžně potřeba přilévat mléka o něco více, aby byla kaše více tekutá a méně hutná. Doslaďte 2 lžičkami cukru a přidejte máslo. Na uvařenou kaši nandejte zkaramelizované ovoce, které připravíte jednoduše tak, že jej oloupete, rozkrájíte na kousky, zbavíte jádřinců a opečete na másle dozlatova. Poté přesypete cukr a necháte zkaramelizovat. Kaši s ovocem ozdobte nasekanými ořechy a dochuťte špetkou skořice.