večeře

Slaný koláč s ovčím sýrem

Ingredience

Na těsto:

  • 300 g bio hladké špaldové mouky
  • 2 ks bio vejce
  • 120 g změklého bio másla
  • 50 g třtinového cukru v bio kvalitě
  • lžička bio octu
  • špetka soli

Náplň:

  • 200 g bio ovčího sýru podle chuti
  • 80 g špenátu v bio kvalitě
  • 4 ks bio vejce
  • 1 ks větší bio cibule
  • 300 ml bio smetany

Postup

Do mísy dejte špaldovou mouku a cukr, vše dobře promíchejte. Poté přidejte máslo, vajíčko, ocet a špetku soli. Ze vzniklé směsi vypracujte těsto, které musí být hladké a nelepivé. Pokud lepí, přidejte mouku, když se bude drolit, přilijte vodu. Takto vypracované těsto nechte v lednici odpočinout asi 30 minut. Předehřejte si troubu na 180 stupňů a z odpočatého těsta vyválejte plát. Ten položte do připravené formy a prsty je vtlačte do stěn. Nechte ho lehoučce vyčuhovat přes okraj. Těsto na dně propíchejte vidličkou, přikryjte alobalem a pečte asi čtvrt hodiny. Těsto poté potřete vajíčkem a dejte ještě na 3 minuty péct.

Do větší mísy si připravte ovčí sýr nakrájený na malé kostičky, lehce dušený špenát, najemno nakrájenou cibuli a vše promíchejte. V druhé si připravte vejce, které smícháte se smetanou a podle chuti okořeníte. Nakonec vše promíchejte a nalijte do formy na koláč. Dejte péct na 180 stupňů asi na 20 minut.


Nehodnoceno

Please rate this