oběd
Vepřová plec na švestkách
Ingredience
- 600 g bio vepřové plece
- 300 g bio švestek
- 2 lžíce bio oleje
- špetka bio skořice
- špetka bio badyánu
- menší bio cibule
- sůl, bio pepř
Postup
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Maso důkladně očistěte, nakrájejte na větší kostky, osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi obojí krátce zprudka opečte, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Do připraveného pekáčku vložte maso i cibuli a kolem něj vyskládejte omyté, rozpůlené a vypeckované švestky. Poprašte skořicí a badyánem. Pečte v troubě dozlatova, podle potřeby můžete podlít vodou. Podávejte se šťouchanými bramborami nebo s opečenou bagetkou.