oběd

Vepřová plec na švestkách

Ingredience

  • 600 g bio vepřové plece
  • 300 g bio švestek
  • 2 lžíce bio oleje
  • špetka bio skořice
  • špetka bio badyánu
  • menší bio cibule
  • sůl, bio pepř

Postup

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Maso důkladně očistěte, nakrájejte na větší kostky, osolte a opepřete. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Na pánvi obojí krátce zprudka opečte, aby se maso zatáhlo a zůstalo šťavnaté. Do připraveného pekáčku vložte maso i cibuli a kolem něj vyskládejte omyté, rozpůlené a vypeckované švestky. Poprašte skořicí a badyánem. Pečte v troubě dozlatova, podle potřeby můžete podlít vodou. Podávejte se šťouchanými bramborami nebo s opečenou bagetkou.


Nehodnoceno

Please rate this